Cursus Start-to-Bridge

Presentatie BCBierbeek

 

NIEUW START-TO-BRIDGE

Neen, niet Poker maar wel Bridge is het meest gespeelde kaartspel ter wereld! Bridge is een boeiend en uitdagend maar toch heel ontspannend kaartspel dat door oud en jong beoefend wordt. Het kan recreatief thuis worden gespeeld maar ook in clubverband, meestal dan met een competitief aspect. Bridge leren is bovendien niet moeilijk, iedereen met wat feeling voor kaartspelen (bv. wiezen, kleuren wiezen) kan het leren, maar het moet dan wel goed worden aangeleerd. En zoals met zovele hobby’s in het leven, hoe vroeger je ermee begint, hoe bedrevener je er in wordt en des te groter de voldoening zal zijn! Bridge wordt soms verweten elitair te zijn. Niets is minder waar! Wereldwijd spelen naar schatting 100 miljoen mensen Bridge en of je het nu speelt in New York, Londen, Tokio of … Bierbeek, steeds wordt er volgens dezelfde spelregels gespeeld. Ja, ja, ook Bierbeek heeft een Bridge club en dit al sinds 2002. De club telt vandaag ongeveer evenveel vrouwelijke als mannelijke leden. Wekelijks wordt er een bridge avond georganiseerd waar gemiddeld zo’n 24-tal spelers aan deelnemen. De Bridge club Bierbeek wil echter heel graag nieuwe en ook jonge leden werven en hen de passie voor dit kaartspel meegeven.
We organiseren daarom eerst een Infosessie op 17 september 2018 om 19.00u in vergaderlokaal 4 van De Borre, Bierbeek. In deze sessie die gratis toegankelijk is voor al wie interesse vertoont maar misschien nog niet zeker is of het wel iets voor hem of haar is, wordt het bridgespel in het algemeen toegelicht alsook het verloop van een typische avond in de bridgeclub.
Vanaf maandag 24 september 2018 en tot en met maandag 10 december wordt dan gestart met een basiscursus van 12 weken die door een ervaren bridgedocent, Joris Verachten, zal worden gegeven in vergaderlokaal 3 of 4 in De Borre en telkens start om 19.00u. De deelnamekost is 5€/sessie. Laat deze kans niet liggen en sluit u aan bij onze club voor onvergetelijke en boeiende avonden!
Bezoek voor meer informatie over de club en het cursusaanbod ook onze vernieuwde webstek www.bcbierbeek.be.
Inschrijven voor de info-sessie kan via Danny Wuylens gsm 0495227049 of e-mail bcbierbeek@gmail.com.
Inschrijven voor de cursus kan ook via dit contact maar kan dus ook nog gebeuren na de info-sessie.